Accommodatie bewerken

Heb je nog geen accommodatie aangemaakt? Kijk op onze support omgeving voor de handleiding 'Accommodatie aanmaken'.

Accommodatie bewerken

Accommodatie bewerken

Klik op 'Accommodaties' in de menubalk en klik vervolgens op het potloodje bij de acties van de accommodatie.

Gegevens bewerken

Er zijn verschillende tabbladen waar je de instellingen kunt wijzigen. In deze handleiding behandelen we ieder tabblad met de verschillende instellingen stap voor stap.

Algemeen

Klik op het tabblad Algemeen

Naam accommodatie

Hier kun je de naam wijzigen van de accommodatie. De naam op de boekingsmodule veranderd niet automatisch mee. Dit kun je doen bij de styling van de iFrame. In de handleiding voor iFrame styling kun je hier meer over lezen.

Afbeelding

Hier kun je de afbeelding wijzigen die wordt gebruikt voor de advertentieknop van de Zoek & Boek op de website.

Plattegrond

Hier kun je de plattegrond invoeren. Deze plattegrond wordt getoond als er wordt geklikt op de bijpassende link in de boekingsmodule. Of deze link toonbaar is, kun je instellen bij de algemene instellingen. In de handleiding 'Algemene instellingen' kun je meer lezen over de algemene instellingen.

Adresgegevens

Hier kun je de adresgegevens van de accommodatie wijzigen.

E-mailadres en wachtwoord beheerder

Heb je een beheerder die ook informatie dient te ontvangen? Dan kun je het e-mailadres en het wachtwoord van de beheerder hier invullen.

Kopie bevestigingsmail naar

Moet de bevestigingsmail naar een extra e-mailadres gestuurd worden? Dan kun je dat adres hier invullen.

Eigen URL na boeken

De klant krijgt standaard een bevestiging na het boeken. Wil je liever een andere pagina laten zien nadat de boeking is gedaan? Dan kun je de URL van jouw gewenste pagina hier invullen.

Bij een boeking is goedkeuring vereist

Als je deze optie op ‘Ja’ hebt staan, dan dienen alle gemaakte reserveringen eerst door jullie gekeurd te worden. De reserveringen komen dan eerst onder het tabblad ‘Opties / Keuren’ bij het tabblad 'Reserveringen'. Als deze op ‘Nee’ staat, dan hoeft de boeker alleen het eigen e-mailadres te bevestigen en wordt de reservering meteen definitief gemaakt.

Link naar accommodaties tonen in module

Als deze optie op ‘Ja’ staat, dan wordt er een link getoond in de boekingsmodule. Als je op deze link klikt, dan wordt de klant doorverwezen naar de Zoek & Boek module waar ze op andere accommodaties kunnen klikken. Staat deze optie op ‘Nee’? Dan wordt er geen link getoond in de boekingsmodule.

Vertrekdag afblokken op kalender

Als deze optie op ‘Ja’ staat, dan wordt de volledige vertrekdag afgeblokt. Je kunt dan geen reserveringen binnenkrijgen waarbij de aankomstdag op deze datum valt.

Module actief

Hiermee geef je aan of de boekingsmodule actief is. Als deze niet actief is, wordt er een aanvraag formulier getoond in plaats van de boekingsmodule.

Aanvraagformulier tonen in plaats van boekingsmodule

Als deze optie op ‘Ja’ staat, dan wordt er een aanvraagformulier getoond in plaats van de boekingsmodule. Hierdoor is direct boeken niet mogelijk. Dit kan het beste gebruikt worden als je bijvoorbeeld de prijzen aan het wijzigen bent en niet wilt dat iemand per ongeluk boekt voor een verkeerde prijs. Ook is het aanvraagformulier handig als je niet met vaste prijzen werkt en enkel maatwerk levert.

Link naar arrangementen tonen in module

Als deze optie op ‘Ja’ staat, dan wordt er een link naar de arrangementen getoond in de boekingsmodule. Als je hier op klikt, krijg je een overzicht van de arrangementen die je kunt boeken. Wil je meer weten over arrangementen invoeren? Bekijk dan de handleiding 'Opties en bijkomende kosten'.

Kalender actief

Heb je liever geen beschikbaarheidskalender zichtbaar op de boekingsmodule? Dan kun je hier de kalender uitzetten.

Financieel

Klik op het tabblad 'Financieel'.

Percentage aan- en restbetaling

Hier kun je het gedeelte van de aan- en restbetaling invoeren. Samen moet het altijd uitkomen op 100%. In de velden daaronder kun je aangeven hoeveel weken na boeking de aanbetaling moet worden gedaan en in hoeveel weken voor aankomst de restbetaling moet worden gedaan. Deze informatie wordt ook zichtbaar op de factuur.

Aantal personen / volwassenen

Hier kun je aangeven voor hoeveel personen de accommodatie maximaal geschikt is. Voor accommodaties met de types ‘Camping’ en ‘Groepsaccommodaties per persoon’ krijg je een extra veld genaamd ‘Inclusief aantal personen’. Hier kun je aangeven tot hoeveel personen de basisprijs geldt. Bij het veld ‘Maximum aantal volwassenen’ kun je aangeven hoeveel volwassenen er maximaal mogen verblijven. Maak je geen onderscheid tussen aantal kinderen en volwassenen? Dan kun je het veld ‘kinderen’ uitschakelen.

Leeftijd kinderen

Bij minimum en maximum leeftijd kinderen kun je de leeftijdsklasse aangeven. Hierin geef je aan welke leeftijd onder kinderen valt.

Minimaal aantal nachten en minimaal aantal nachten weekend

Hier kun je aangeven hoeveel nachten er minimaal geboekt moeten worden.

Aantal nachten in module

Hier kun je aangeven hoeveel nachten iemand maximaal kan boeken.

Waarborg bedrag

Hier kun je het waarborg bedrag invullen. Dit wordt gebruikt zodat je bij het wijzigen van de betaalstatus kunt aangeven dat de borg betaald is. Het systeem weet dan hoe hoog de borg is.

Wil je meer weten over het wijzigen van de betaalstatus van de reservering? Neem dan eens een kijkje in de handleiding 'Betaalstatus wijzigen'.

Automatisch kamer- plaatsnummer toewijzen

Deze optie is alleen van toepassing voor campings, vakantieparken, hotels, vergaderlocaties en B&B’s. Hiermee kun je namelijk aangeven of de kamers of plaatsen automatisch toegewezen worden. Als dit op ‘Ja’ staat, dan wordt dit automatisch gedaan. Als het op ‘Nee’ staat, dan kan de boeker zelf de kamer of plaats selecteren. In het geval van vergaderlocaties betreft het de vergaderruimtes.

Dagen tonen in plaats van nachten

Standaard wordt er ‘Aantal nachten’ weergegeven bij de prijsberekening in de boekingsmodule. Als deze optie op ‘Ja’ staat, dan wordt deze tekst vervangen met ‘Aantal dagen’.

Werken met dagprijzen

Werk je niet met prijzen per weekend, midweek of week, maar met verschillende prijzen per dag? Dan kun je deze optie op ‘Ja’ zetten. De velden in de beschikbaarheidsperiode veranderen dan in de prijzen per individuele dag.

Let op! Als je al een beschikbaarheid hebt ingevuld, dan worden de gegevens in de prijsvelden overgenomen in de velden van de dagprijzen. Controleer dus altijd de prijzen van de beschikbaarheidsperiodes als je deze optie hebt gewijzigd.

Factuur NIET meesturen in de mail

Normaal wordt de factuur altijd meegestuurd met de reserveringsmail. Als deze optie op ‘Ja’ staat, dan wordt de factuur niet meegezonden in de mail.

Kamer- plaatsnummer verbergen

Deze optie is alleen van toepassing voor campings, vakantieparken, hotels en B&B’s. Als de boeker zelf een kamer of plaats kan kiezen, dan zien zij de bijbehorende nummers in de boekingsmodule. Wil je dit niet laten zien? Dan kun je deze optie op ‘Ja’ zetten. De nummers worden dan vervangen voor een ‘x’ teken.

Alleen weekprijs indien zaterdag aankomstdag is

Als deze optie op ‘Ja’ staat, dan wordt er alleen een weekprijs gerekend als zaterdag de aankomstdag is.

Betaalmogelijkheden

Hier kun je aangeven of gasten kunnen betalen met PayPal / iDEAL, een overschrijving of met beiden. Kan de klant met iDEAL of PayPal betalen? Dan verschijnt er een betalingslink in de reserveringsmail. Hiervoor moet wel eerst een code worden ingevoerd bij Mollie.nl bij 'Stamgegevens' in de menubalk.

BTW

Klik op het tabblad 'BTW'.

BTW-tarief

Vul het voor jullie geldende BTW tarief in voor de overnachtingen of verhuur. Door hier een waarde in te vullen wordt het BTW-veld bij de "Opties en bijkomende kosten" ook geactiveerd. Prijzen altijd inclusief BTW invullen.

Eigenaar

Klik op het tabblad 'Eigenaar'.

Vul hieronder meer informatie in over jezelf/de eigenaar van jullie locatie.

Klik tot slot op de knop Accommodatie wijzigen om je ingevulde gegevens op te slaan.

Neem contact met ons op

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00