Accommodatie toevoegen

Accommodatie toevoegen

Accommodatie Toevoegen

Hiermee voeg je een nieuwe accommodatie toe aan je account. Je hebt de keuze uit verschillende accommodatietypes zoals: Vergaderlocatie, Trouwlocatie, Uitvaartlocatie, Vakantiehuis\Appartement, Camping, Hotel/ Bed & Breakfast, Vakantiepark, Per persoon, Verhuur.

Stap 1: Gegevens accommodatie

Op deze pagina vul je alle gegevens in van je accommodatie.

Soort accommodatie

Hier kun je het type van de accommodatie aangeven. Dit is van belang zodat de advertentie op de juiste websites wordt geplaatst en goed te vinden is in de Zoek & Boek module.

Naam accommodatie

Vul hier de naam in van je accommodatie. Let op: deze naam komt in de module te staan.

Adresgegevens

Vul hier de adresgegevens van je accommodatie in.

Upload afbeelding

Bij ‘Upload afbeelding’ kan een afbeelding selecteren die wordt gebruikt in de advertentiekop. Deze wordt echter niet meteen geüpdatet als je klikt op ‘Gegevens wijzigen’. Dit gebeurd bij de dagelijkse update rond 17.00 uur.

De afbeeldingen helpen ook mee voor de vindbaarheid in zoekmachines. De zoekmachines kijken namelijk naar de originaliteit en de bestandsnamen van afbeeldingen op de websites. Hoe origineler de afbeelding, hoe beter het scoort voor vindbaarheid. Voor de bestandsnaam is het belangrijk om enkele zoekwoorden te verwerken. Zorg er dus altijd voor dat de afbeeldingen niet ‘foto001.jpg’ als naam hebben, maar bijvoorbeeld ‘vakantiehuis-gezinnen-veluwe.jpg’ is een betere naam.

Stap 2: Financieel

In dit tabblad kun je verschillende belangrijke financiële gegevens invoeren voor de accommodatie.

Aan- en restbetaling

Hier kun je aangeven welk percentage van het bedrag als aanbetaling en als restbetaling moet worden betaald. Daaronder kun je voor de aanbetaling aangeven hoeveel weken na de boeking de aanbetaling betaald moet worden. Voor de restbetaling kun je de betalingstermijn in weken voor aankomst aangeven.

Aantal kamers/plaatsen/huizen

Dit veld is alleen van belang voor campings, hotels of vakantieparken. Hier kun je namelijk aangeven hoeveel kamers het hotel heeft, hoeveel identieke plaatsen de camping heeft en hoeveel identieke huizen er op het vakantiepark staan.

Inclusief/maximaal aantal personen

De volgende velden verschillen met het type accommodatie dat in het eerste veld is geselecteerd. Hieronder wordt dit verder toegelicht.

Voor ‘groepsaccommodaties per persoon’ en ‘per persoon’ type:

Bij de accommodatietypen ‘groepsaccommodaties per persoon’ en ‘per persoon’ is er ook een veld ‘Maximaal aantal personen’. Hier kun je invullen hoeveel personen de accommodatie maximaal kan hebben. Bij ‘inclusief aantal personen’ kun je dan invullen voor hoeveel personen het basistarief geldt. Werk je volledig met prijzen per persoon? Dan kun je het veld ‘inclusief aantal personen’ op 0 zetten.

Voor overige accommodatietypen:

Bij de overige accommodatietypen kun je in het veld ‘inclusief aantal personen’ het aantal personen invullen waarvoor de accommodatie geschikt is.

Minimaal aantal nachten

Hier kun je invullen voor hoeveel nachten de accommodatie tenminste geboekt moet worden.

Leeftijdsgrens kinderen

Hier kun je invullen hoe oud de bezoekers minstens moeten zijn.

Waarborgbedrag

Hier kun je de hoogte van de borg van de accommodatie invullen.

Valuta

HIer kun je aangeven of de kosten van de accommodaties in euro's, dollars of andere valuta zijn.

Betaalmogelijkheden

Hier kun je aangeven hoe de klant kan betalen. Als je de optie ‘Overschrijving’ selecteert, zullen alle betalingen via een overschrijving plaatsvinden. In het systeem kun je de betaalstatus van de reservering dan handmatig wijzigen. Bij de optie Paypal / iDEAL wordt er een link meegestuurd in de factuur. Hier kan de klant op klikken om de betaling te voldoen. Deze betaalstatus van de reserering wordt dan automatisch aangepast.

LET OP: voor deze optie moet er wel een API-key zijn ingevoerd bij [Stamgegevens] -> [Mollie.nl]. Deze sleutel ontvang je bij het aanmelden van de gekozen betalingsprovider. Als je ‘Beide’ selecteert, heeft de klant de mogelijkheid om via overschrijving en PayPal / iDEAL te betalen.

Stap 3: Insluitcode (optioneel)

Deze stap is optioneel en vooral interessant als je de boekingsmodule voor deze accommodatie wilt toevoegen aan jouw website. De code voor de boekingsmodule kun je hier kopiëren om vervolgens te plakken in de code van de website. Ook kun je hier een link vinden die je kunt gebruiken om de boekingsmodule weer te geven bij verschillende externe marketingwebsites als Marktplaats, Speurders en vele anderen.

Als een boekingsmodule op de website niet van toepassing is, kun je deze stap overslaan.

Direct beschikbaarheidsdata invoeren

Als je klaar bent met het invullen van de informatie, dan kun je onderaan de pagina klikken op beschikbaarheidsdata invoeren. Je kunt dan direct verder met het invoeren van je beschikbaarheid. 

Neem contact met ons op

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00