iCal koppeling gebruiken

iCal koppeling gebruiken

Een iCal koppeling gebruiken

Een iCal koppeling is een signaal dat aan een reserveringssysteem door gegeven wordt. Hierbij wordt de agenda doorgestuurd met alle bestaande reserveringen.

Wanneer je normaal bijvoorbeeld AirBNB gebruikt, stuur je door middel van een iCal koppeling de data door die al gereserveerd zijn via AirBNB. Ook nieuw binnengekomen reserveringen worden doorgestuurd d.m.v. een blokkering in het systeem van VoorLocaties.nl.

Hiermee worden de zojuist gereserveerde data dichtgezet in ons systeem. Dit wordt gedaan door de iCal van AirBNB in ons systeem te zetten.

De andere kant op werkt identiek. In dat geval wordt de iCal van VoorLocaties.nl in het systeem van AirBNB gezet. Hiermee worden alle reserveringen die via ons systeem binnenkomen dichtgezet in de kalender bij AirBNB.

Let op: Bij een reserveringsaanvraag werkt dit anders, deze wordt pas doorgestuurd naar AirBNB  zodra deze via het systeem van VoorLocaties.nl  definitief gemaakt worden. Zodra geen actie ondernomen wordt bij deze aanvraag, kan er ook niets doorgestuurd worden naar AirBNB in dit geval.

Wanneer delen van de accommodatie los geboekt kunnen worden, kunnen deze door een interne koppeling gekoppeld worden aan de gehele accommodatie. Hiermee voorkom je een reservering voor een deel van de accommodatie wanneer de volledige accommodatie al verhuurd is. Dit werkt uiteraard ook de andere weg terug. Hierdoor kan wel het andere deel van de accommodatie verhuurd worden maar niet de gehele accommodatie.

Instellen van de iCal koppeling

Nu we weten wat een iCal koppeling is, kunnen we hem gaan instellen.

Stap 1: Aanzetten van ICAL

Eerst moet de mogelijkheid tot gebruik van iCal aangezet worden. Dit is te vinden bij het tabje “Instellingen”.  Bij “Extra modules in VoorLocaties.nl” wordt “iCal Kalenderkoppeling gebruiken?” op JA gezet.

Stap 2: Klik op het icoon ‘ICal koppelingen beheren’

Hiervoor ga je naar Accommodaties en klik je op het icoontje (rode vierkantje) achter de desbetreffende accommodatie waarvan je dan ICal koppeling in wilt stellen.

Stap 3: Ical koppeling toevoegen

Nu is het een kwestie van de iCal-link plaatsen in VoorLocaties.nl. Klik op de knop “iCal toevoegen”. Vul hier een gewenste titel in, deze is enkel intern voor jou te zien in VoorLocaties.nl.

Plak de link van het systeem waarmee je een koppeling wilt maken in “Link van de aanbieder”.

Deze vindt je in het systeem van de aanbieder, mocht je hier niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je proberen verder te helpen.

Stap 3.1: iCal type

Zoek in de lijst bij “Type” naar het systeem waarvan je de link hebt.  Staat je aanbieder er niet bij? Kies dan voor het type VoorLocaties Standaard.

Stap 3.2:De iCal koppeling toevoegen

Klik op de knop toevoegen en de iCal koppeling van het ingevoerde systeem is eenzijdig gekoppeld met VoorLocaties.nl.

Stap 4: De iCal koppeling tweezijdig instellen

Nu moet enkel onze koppeling in jouw systeem geplaatst worden. De link die je hiervoor nodig hebt is te zien in het overzicht boven alle toegevoegde iCal koppelingen.

Je hebt de keuze uit 3 verschillende iCal types met verschillende iCal links, deze types zijn hieronder uitgelegd.

1. Compleet - hierin staan alle gewone reserveringen, blokkeringen en alle iCal reserveringen (welke ook van andere touroperators binnenkomen).
2. Uitgebreid - hierin staal alle reserveringen en blokkeringen welke gemaakt zijn in VoorLocaties.nl inclusief de interne iCal reserveringen (iCal reserveringen om een gedeelde accommodatie dicht te zetten).
3. Eigen - hierin staan alle reserveringen en blokkeringen welke gemaakt zijn in VoorLocaties.nl.

Zodra je een keuze hebt gemaakt uit een van deze 3 links, kan deze toegevoegd worden aan het andere systeem.

Let op: Elke accommodatie heeft een verschillende link, wanneer er ook maar een letter, cijfer of spatie te veel wordt toegevoegd aan de link zal de link niet of verkeerd werken.

Klaar!

De iCal koppeling is nu tweezijdig ingesteld, er zullen geen dubbele boekingen meer binnen komen ook zullen de kalenders van alle systemen gelijk aan elkaar lopen.

Hulp nodig?

Heb je deze handleiding doorgelezen, maar kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Mail: info@voorlocaties.nl
Telefoon: 0575-743224

Neem contact met ons op

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00