Opties & Bijkomende kosten

Wil je opties en bijkomende kosten (vergaderarrangementen) toevoegen van een vergaderlocatie?
Bekijk dan hier de uitgebreide beschrijving over het toevoegen van vergaderarrangementen.

Opties & Bijkomende kosten

Waar worden de opties en bijkomende kosten voor gebruikt?

De opties en bijkomende kosten worden gebruikt in de boekingsmodule. Hiermee kan een klant extra opties aangeven, maar ook verplichte kosten als toeristenbelasting en borg zien. Hieronder volgt het stappenplan waarin we uitleggen hoe je deze opties kunt toevoegen.

Stap 1 : Ga naar ‘Accommodaties’ in de menubalk

Stap 2: Klik op het icoontje van ‘Opties en bijkomende kosten’

Je vindt dit icoon achter de desbetreffende accommodatie.

Stap 3: Klik op ‘Toevoegen’

Dit doe je door te klikken op het grote groene plusje.

Stap 4: Gegevens van optie invullen

Op dit scherm kun je de gegevens van de optie invullen.

Stap 4.1: Titel en omschrijving

Bij de titel kun je de optie een naam geven. Deze naam wordt ook weergegeven in de boekingsmodule. De omschrijving kun je gebruiken om de optie nader toe te lichten. Wat je invult bij de omschrijving, wordt in de boekingsmodule weergegeven als je met de muis op de optie gaat staan.

Let op!  Het is erg belangrijk dat geen enkele optie van de accommodatie dezelfde naam gebruikt. Het systeem kan dan in de war raken. Als je een optie meerdere keren gebruikt voor een andere jaartal, geef het jaartal dan mee in de naam. Zo voorkom je dubbele optienamen.

Stap 4.2: Datum gebruiken

Als je een optie alleen in een bepaalde periode wilt gebruiken, kun je ‘Datum gebruiken’ aanvinken. Vervolgens kun je de periode aangeven waarin deze optie te gebruiken is. Heeft de optie geen periode? Dan hoef je ‘Datum gebruiken’ niet aan te vinken.

Stap 4.3: Type aangeven

Hier kun je aangeven of de optie per boeking betaald moet worden, per persoon per boeking of per persoon per nacht, etc.

Stap 4.4: Prijs invoeren

In dit veld kan je het desbetreffende bedrag invullen.

Stap 4.5: Aantal mogelijk en maximaal bedrag

Het kan zijn dat er meerdere van dezelfde optie geboekt kan worden. Bijvoorbeeld 3 extra campingbedjes of 2 extra kinderstoeltjes. Als dit het geval is voor deze optie, kun je hier aangeven hoeveel deze optie geboekt kan worden. Is er bij de optie geen sprake dat het meerdere keren geboekt kan worden? Vul hier dan ‘0’ in.

Het kan zijn dat je een limiet wilt vaststellen aan de kosten van de optie. Dit kun je invullen bij het veld ‘Prijs max’. Ongeacht hoe vaak de optie wordt geboekt, het bedrag zal nooit hoger worden dan het bedrag dat ingevuld staat bij ‘Prijs max’.

Stap 4.6: Verplicht, tonen in module en ter plaatse betalen

Als een optie verplicht is, kun je dit aangeven door ‘Verplicht’ op ‘Ja’ te zetten. Dit is vooral van toepassing voor opties zoals; borg, eindschoonmaak, toeristenbelasting, etc.

Als je de optie wel wilt aanmaken, maar nog niet wilt dat dit voor de klant zichtbaar wordt in de module, dan kun je ‘Tonen in module’ op nee zetten. Dit is ook handig als je de opties alleen wilt gebruiken bij het aanpassen van de reservering.

Als het bedrag van de optie pas bij aankomst betaald moet worden, kun je ‘Ter plaatse te betalen’ op ‘Ja’ zetten. Dit zorgt ervoor dat de optie wel zichtbaar is. Er wordt hier een extra pagina op de factuur voor aangemaakt.

Stap 4.7: Koppelen aan boekingsmodule of arrangementen

Hier kun je aangeven waar de optie aan gekoppeld moet worden. Hier zijn verschillende opties voor:

Alleen boekingsmodule
Alle arrangementen en boekingsmodule
Alle arrangementen
Specifieke arrangementen
Alleen boekingsmodule

Dit zorgt ervoor dat de optie alleen wordt weergegeven op data dat er geen arrangementen zijn. Op data waarvoor een arrangement geldt, wordt deze optie dus niet weergegeven.

Alle arrangementen en boekingsmodule

Dit zorgt ervoor dat de optie altijd zichtbaar is, binnen en buiten arrangementen.

Alle arrangementen

Dit zorgt ervoor dat de optie zichtbaar is voor alle arrangementen, maar niet voor data buiten de arrangementen.

Specifieke arrangementen

Je kunt ook een specifiek arrangement selecteren waar deze optie voor wordt gebruikt. De optie wordt dan alleen weergegeven voor het geselecteerde arrangement.

Als je op ‘Toevoegen’ klikt, wordt de optie toegevoegd. Je kunt vervolgens meteen een nieuwe optie aanmaken of terug gaan naar het overzicht. Wil je graag testen of de optie goed werkt? Bekijk dan de preview van de boekingsmodule via  bij de acties van de accommodatie.

Stap 5: Toevoegen arrangement

De vijfde stap is optioneel. Als je een paar opties wil combineren in een arrangement, kun je klikken op 'Toevoegen arrangement' . Een arrangement is in principe een pakket van opties die klanten met één druk op de knop kunnen kiezen. Dit wordt met name gebruikt voor vergaderlocaties.

Wil je vergaderarrangementen toevoegen? Bekijk dan onze uitgebreide handleiding voor het invoeren van vergaderarrangementen.

Neem contact met ons op

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00